Wednesday 3 March 2010

2


Two things I've heard this week that I don't agree with.

1. Life in countryside is more real than life in cities.

2. Life in Kallio is more real than life in other parts of Helsinki.

4 comments:

Maria said...

Mun mielestä elämä on parempaa maalla kuin kaupungissa. Jotenkin aidompaa ja luonnon läheisempää. Ei sitä varmaan kaupungissa asuessa tajua, itse ymmärsin vasta kun muutin maalle. On ihanaa kun tuntee naapurit, lapsella on paljon turvallisempaa täällä kuin kaupungissa voisi olla ja on oma rauha. Mutta ei sitä pari kymppisenä varmaan mieti niin.

Maija said...

Mun mielestä taas elämä on kaupungissa parempaa kuin maalla. Lapsena(kin) oli todella ahdistavaa kun kaikki kaverit asui vähintään kymmenen kilometrin päässä eikä koulun tai päiväkodin ulkopuolella voinut nähdä ketään. Melkein takapihalla oli hakkeenpolttolaitos jonka noki mustasi hanget talvella, ja se kuuluisa suomalainen luonto oli enimmäkseen suota. Naapurien tuntemisen kääntöpuoli on sitten se juoruilu ja kontrollointi jossa sairaudet ja perhekriisit ovat julkista riistaa. Epäilemättä kaikkialla ja kaikille maalla asuminen ei ole yhtä kamalaa, mutta nähdäkseni on aiheetonta olettaa että kaikki kaupunkiasujat olisivat jotenkin omaa parastaan ja "aitoa elämää" ymmärtämättömiä. Onneksi asun nyt kaupungissa, ja onneksi sentään minulle ei maalla kasvamista perusteltu omalla parhaallani - on tarpeeksi tuskaista yrittää nyt kiriä kiinni kaikkea minkä maalla kasvaessa koulun ja harrastusten suhteen menetti.

Lulu Pigeon said...

Joillekin elämä on parempaa maalla, joillekin kaupungissa. Mulle kaupungissa, oman suvun entistä mökkiä lukuunottamatta maaseutu on mulle se suuri tuntematon, ehkä vähän pelottavakin kun on tottunut kaupunkiin. Mutta mun mielestä on jotenkin outoa että joku voi sanoa, että elämä paikassa a olisi jotenkin aidompaa kuin paikassa b.

Kiitti hyvistä kommenteista! :)

Saranna said...

Depends what you mean by "more real", doesn't it?